opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Avalon Magic Plants houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?‚ 

Ja! Nee

The Seven Sisters of Sleep

17,50
x

Geschreven in 1860 is "The Seven Sisters of Sleep" een baanbrekend onderzoek naar het gebruik van de meest populaire planten in het Victoriaanse tijdperk: tabak, opium, cannabis, pinangnoot, coca, datura en vliegenzwam.

De brede kennis van de schrijver over de wetenschappelijke, historische en artistieke literatuur van het onderwerp en zijn vermogen om deze informatie in een vermakelijke stijl te presenteren, heeft dit boek de klassieke verkenning van drugsgebruik door de geschiedenis heen gemaakt. De schrijver voorziet het boek ook van de uitstekend inzicht in sommige van de draconische, maar vruchteloze pogingen om de praktijk te onderdrukken: vroege gebruikers van tabak in Rusland werden de neus afgesneden en voor recidivisten het hoofd. Paus Innocentius XII bande iedereen die het in de St. Pieterskerk gebruikte. Marihuanagebruikers in het Egypte van de 14e eeuw werden de tanden getrokken voor het vergrijp. Toch groeide het aantal gebruikers van tabak en andere verboden stoffen staags.

Al dienen ze alleen als verslag van de eeuwigdurende mislukking van harde straffen om drugsgebruik af te schrikken, zouden de "Seven Sisters of Sleep" belangrijk blijven. Maar het natuurlijke gevoel voor humor en scherpe inzichten van Mordecai Cooke hebben de reputatie van dit werk verzekerd als het beste vroege werk van wat gegroeid is tot een enorm orgaan van literatuur over geest- en humeurverruimende stoffen. Geschreven in een tijd waarin, net als nu, het gebruik van drugs werd herzien, heeft het tot nadenken stemmende en ruimdekende perspectief van het boek ons veel te leren. Volkomen populair toen het boek uitkwam en een grote invloed op Lewis Carroll's "Alice in Wonderland", is dit een belangrijk boek voor iedereen die geïnteresseerd is een objectief beeld van de lange betrokkenheid van de menselijkheid op het gebied van psychoactieve, hallucinogene en stimulerende planten.

Mordecai Cooke (1825-1915) was een voortreffelijke naturalist, mycoloog en leraar. Naast "The Seven Sisters of Sleep" heeft hij veel wetenschappelijke onderzoeken over paddenstoelen gepubliceerd.


The Seven Sisters of Sleep heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
The Seven Sisters of Sleep