opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Ja! Nee

Truffel Groeikit Kweekinstructies

Magic Truffle Growkits Trufflemagic

De magic truffel groeikits zijn ontwikkeld om de iedere gebruiker van verse truffels te voorzien. Deze kits blijven goed onder vele extreme omstandigheden, en kunnen binnen 3 dagen geoogst worden (of later, als je wilt). Met een kit als deze heb je altijd truffels van hoge kwaliteit bij de hand. Een truffel is een paddestoel, en dus een levend organisme die blijft groeien tot hij geoogst is.

Omdat de kit levende truffels bevat, heeft hij een levensduur van 8 tot 10 maanden (op een donkere plek bij kamertemperatuur). Nog beter is dat de truffels blijven groeien totdat ze geoogst zijn. Gedurende deze tijd hoef je niets te doen, dus houd vooral de deksel op de binnenste doos! Vers geoogste truffels hebben de meest krachtige werking. Een oude truffel, die dagen geleden geoogst is, zal nooit meer dezelfde kracht hebben als toen hij net geoogst was. Bovendien verliest hij elke dag aan kracht, waardoor een 'gewone' truffel zwakker is en nooit zo goed smaakt als deze!

Deze groeikits zijn al 8 tot 12 maanden in de groei. Na 8 maanden is de truffel rijp, maar hij kan nog 6 maanden langer blijven groeien en zelfs krachtiger worden, dankzij het verdampingsproces.

Oogst:

  1. Haal de deksel van de binnenste (doorzichtige) doos eraf, en laat hem drie dagen open staan. Aan het begin zullen de truffels extra groeien, omdat ze plotseling een grote hoeveelheid O(zuurstof) krijgen. Dit stop uiteindelijk het groeiproces, wat ze in technische termen een "blow off" noemen.
  2. Doe na drie dagen de truffels (uit de binnenste doos) in de deksel van de buitenste doos.
  3. Gebruik de gaatjes van de buitenste doos als vergiet, waar je kraanwater door laat lopen. Spoel hem af met koud water totdat er alleen nog maar truffels over zijn in de deksel. Schud de deksel een beetje totdat het grootste deel van het water weg is.
  4. Als je niet alle truffels in één keer gebruikt, bewaar ze dan in de koelkast. Ze blijven tenminste twee weken goed.

 

Nu heb je de verste en krachtigste magic truffels die je ooit geproefd hebt! Gebruik ze het liefst binnen drie dagen!