opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Avalon Magic Plants houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?‚ 

Ja! Nee

100% mycelium XL growkit

Kun je niet wachten op een geweldige opbrengst van je zelfgekweekte paddo’s? Maak dan gebruik van onze 100% mycelium XL growkit! Deze kit heeft ruim 2100 cc kweekmateriaal, met oogsten tot wel 800 gram. Hieronder vind je al deze growkits, dus neem gerust een kijkje in ons uitgebreide assortiment.

Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1

Aan de slag met een 100% mycelium XL growkit

We geven je graag een aantal tips waarop je moet letten bij het kweken van paddo’s met een 100% mycelium XL growkit:

 

  • Zorg ervoor dat je de growkit op een lichte plek neerzet, zoals gewoon daglicht of kunstlicht. In ieder geval niet in direct zonlicht.
  • De temperatuur bij de growkit dient stabiel te zijn: tussen de 20 en 25 graden Celsius.
  • Werk altijd steriel: gebruik dus een mondkapje, desinfectiemiddel en handschoenen. Ook belangrijk: draag schone kleding. Elke bacterie die je bij je draagt, kan namelijk de oogst van je paddo’s verpesten.

 

Het verschilt per growkit hoe je de kweek en oogst precies moet aanpakken. Lees dus altijd de productbeschrijven op onze website en de handleidingen die bij je bestelling mee worden geleverd. Bij de ene growkit dien je nu eenmaal voorzichtiger te zijn dan bij de andere. Als je je van tevoren goed inleest, kun je jouw growkit het beste tot zijn recht laten komen.

 

De voordelen van mycelium

Mycelium is het netwerk aan schimmeldraden dat onder de grond zit. Hier komen paddenstoelen uit. Het grote voordeel is dat de voedingsbodem van deze kweeksets 100% paddo’s zijn. Dit resulteert erin dat er altijd een mooie oogst uit de growkits komt. Met onze 100% mycelium XL growkits wordt het thuis kweken van paddo’s dus heel eenvoudig. Deze kweeksets zijn zo goed ontwikkeld, dat de kans klein is dat je moeilijkheden tegenkomt tijdens het kweken.

 

Hoe bewaar je vers geoogste paddo’s?

Zelf geoogste paddo’s kun je een aantal weken gekoeld bewaren, voordat ze bederven en een minder effect geven. Je wilt natuurlijk wel verstandig omgaan met de XL oogst van je kweekset! Vergeet dus ook vooral niet te genieten van je eerste oogst. Wil je je materiaal voor een langere tijd gebruiken? Dan adviseren wij om de paddenstoelen te drogen en deze vervolgens op een donkere en droge plek te bewaren. Wil je hier meer informatie over, of heb je nog vragen over het gebruik van onze 100% mycelium XL growkit? Neem gerust contact met ons op.