opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Avalon Magic Plants houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?‚ 

Ja! Nee

Mucuna Pruriens (Fluweelboon) 10 Bonen

7,50
x

MUCUNA PRURIENS (FLUWEELBONEN) 10 BONEN

In veel delen van de wereld wordt Mucuna pruriens gebruikt als voedings- of braakgewas of groenbemester. Omdat de plant een peulvrucht is, hecht het stikstof en maakt het de grond vruchtbaar.

M. pruriens is tevens een veelgebruikt groenvoer in de tropen. De plant wordt dan in zijn geheel gevoerd aan de dieren als veevoer, gedroogd hooi of gedroogde zaden. M. pruriens veevoer bevat 11-23% ruwe proteïnen, 35-40% ruwe vezels en de gedroogde bonen bevatten ongeveer 20-35% ruwe proteïnen. Bovendien wordt Mucuna pruriens gebruikt in Benin en Vietnam als biologische bestrijder van de vervelende grassoort Imperata cylindrica. M. pruriens is als het goed is niet invasief buiten de bewerkte grond. Echter staat de plant wel bekend als invasief in bepaalde delen van Zuid-Florida, waar deze regelmatig verstoord land en gesloten bossen indringt.

Mucuna Pruriens wordt soms gebruikt als vervanger voor koffie, genaamd "Nescafe" (niet te verwaren met het commerciële merk Nescafé). Verse, gekookte scheuten of bonen kunnen ook gegeten worden. Hiervoor moet je ze 48 uur van tevoren ten minste 30 minuten laten weken, of het water regelmatig vervangen tijdens het koken. De plant kan anders giftig zijn voor mensen. Dit proces loogt de fytochemische componenten, zoals levodopa, uit. Hierdoor kun je de Mucuna pruriens bonen gewoon eten. M. pruriens kan giftig zijn voor niet-herkauwers als het in grote hoeveelheden gegeten wordt, ook voor mensen.

Mucuna Pruriens (Fluweelboon) 10 Bonen heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Mucuna Pruriens (Fluweelboon) 10 Bonen