opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Ja! Nee

B+ Mini | Freshmushrooms grow kit

Freshmushrooms | Magic mushroom
22,90
x

100% mycelium Mini B+ | 600cc mushroom growkit

Nieuw in het assortiment van Avalon, de Mini Mushroom Groeikit (565 ml). Deze B+ paddo groeikit is de makkelijkste manier om je eigen B+ paddo's thuis te groeien.

Je hoeft slechts één keer wat kraanwater toe te voegen aan de paddo groeikit. Na 12 uur laat je het water uit de groeikit stromen en zet je de kit in de bijgevoegde plastic filterzak.

Zet de kit met filterzak op een lichte plek (niet in direct zonlicht). Na enkele weken zie je jouw B+ paddo's tot leven komen!

Dit is de mini-versie van onze Mycelium groeikit.
(''Klik hier'' voor de online handleiding).

De mini paddo groeikit is een geweldig nieuw product in ons assortiment, en een goedkope manier om tegelijk verschillende paddosoorten uit te proberen.

Deze mini mycelium groeikit bevat de mycelium van de Psilocybe cubensis 'B+' soort.
De B+ mycelium is gekoloniseerd op een substraat van rogge en perliet. De bovenste laag is bedekt met vermiculiet.

Paddo Stopper - Slechte Trip Stopper
Als dit de eerste keer is dat je paddo's gebruikt, zorg dan dat je een nuchtere vriend bij je hebt om je te helpen als je jezelf slecht, misselijk of bang voelt. Klik hier om onze Paddo Stopper te kopen. Deze helpt je uit je slechte trip te komen.

De beste plek om je Mini myceliumbox te bewaren is je koelkast (niet de vriezer), als je niet direct wilt kweken na het ontvangen van deze geweldige groeikit. Veel plezier met het kweken van jouw eigen B+ paddo's!

Wat je nodig hebt:
 

  1. Een waterspuit gevuld met schoon (kraan) water.

  2. Een lichte plaats met een temperatuur tussen 18°C en 28°C  (het liefst 23°C, maar uit de zon!)

  3. Een schone ruimte om in te werken. 
     

Wij raden de volgende benodigdheden aan: 

Werk altijd hygiënisch!
 

- Sluit alle ramen en deuren; door de tocht kunnen verkeerde micro organismen het substraat van de growkit besmetten. 

- Was en desinfecteer altijd je handen en armen voordat je gaat beginnen. Misschien heb je schimmel aangeraakt; het zit in de lucht, het zit overal en je wilt niet dat het je jou geliefde paddestoelen verpest!

- Gebruik altijd handschoenen en een mondkapje. Adem of kuch zeker niet in de bak of zak. 

 

step one growkit magic mushrooms

Stap 1

Haal de kweekset, de plastic zak en de paperclip uit de doos. Verwijder het deksel van de kweekset (deksel goed bewaren). Spoel de deksel af onder stromend water. U hebt deze later weer nodig.


Step two growkit magic mushrooms

Stap 2

Plaats de kweekset zonder deksel in de meegeleverde plastic zak. Schuif de opening van de zak onder de bodem met de micro perforatie naar boven. De opening van de zak is nu grotendeels afgesloten. U hoeft zich verder geen zorgen te maken om de luchtcirculatie.


Stap 3 growing magic mushrooms

Stap 3

Vanaf het moment dat u kleine bolletjes ziet groeien (zie foto), kunt u de zak rechtop gaan zetten. Geen water geven. De eerste paddo’s zullen zichtbaar zijn na ongeveer 1 week.

 


Stap 4 growing magic mushrooms

Stap 4

Plaats de kweekset in een gebied met genoeg daglicht en in een temperatuur van tussen de 18 °C en 28 °C. Plaats de kweekset NOOIT in direct zonlicht. Hoewel paddo’s bij vrijwel elke temperatuur boven de 15 °C zullen gaan groeien is 23 °C de ideale temperatuur voor een optimale oogst. Speciale hittematten zijn verkrijgbaar om deze temperatuur te garanderen en niet de gehele ruimte te hoeven verwarmen.


Stap 5 growing magic mushrooms

Stap 5

Laat de zak vanaf deze fase (zie foto) de hele tijd een beetje open staan, zodat het vocht een beetje kan verdampen. Te veel vocht is niet goed. Uw eerste oogst zal ongeveer een week na het verschijnen van de eerste bolletjes zijn. Zorg ervoor dat u oogst voordat de eerste sporen gaan vallen!

 


Freshmushrooms-kweeksets produceren vrij snel hun eerste oogst. Na 1 week zijn de eerste knopjes al zichtbaar. Lage en hoge temperaturen kunnen dit groeiproces iets vertragen. Zodra de knoppen zichtbaar zijn duurt het meestal een week voor de paddo’s volledig zijn ontwikkeld.


Het moment van oogsten is uiterst belangrijk. Als de vliezen onder de hoeden nog dicht zijn maar dreigen te barsten of los te laten door de kracht van de hoeden is het moment aangebroken om te gaan oogsten.
 


Stap 6 growing magic mushrooms

Stap 6

Deze sets produceren meerdere mushroomoogsten. Hiervoor vult u na de eerste oogst de kit met schoon kraanwater. Dit proces staat bekend als cold-shock en blaast nieuw leven in het mycelium en zorgt ervoor dat er weer voldoende vocht aanwezig is voor de paddo’s om te gaan groeien.


Stap 7 growing magic mushrooms

Stap 7

Plaats het deksel van de kweekset terug op de kit. Laat de set 12 uur rusten. Open een hoekje van het deksel en laat overtollig water weglopen. Vanaf hier kunt u de instructies van stap 1 opnieuw volgen. Dit proces kan meerdere keren worden herhaald.

Je kunt op deze manier tenminste 3 keer oogsten, maar blijf doorgaan. Sommige mensen kunnen zelfs 6 keer oogsten! Dit is hoe je biologielessen hadden moeten zijn, niet waar?

B+ Mini | Freshmushrooms grow kit heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.