opc_loader

Wensenlijst

Sida Cordifolia 20 Zaden

9,95
 
Zet op wensenlijst

Sida Cordifolia 20 Zaden

S. cordifolia wordt gebruikt in de Ayurveda geneeskunde. In Brazilië staat hij bekend als 'malva branca' en wordt gebruikt om ontstekingen van het slijmvlies, blennorrhea, astmatische bronchitis, een verstopte neus, mondslijmvliesontsteking en astma te behandelen. Ook in delen van Afrika is de plant een hulpmiddel bij diverse kwalen, vooral bij ademhalingsproblemen. Onderzoek wijst de anti-onstekende werking aan, net als voorkomen van celontwikkeling en ondersteuning bij herstel van de lever. Omdat de plant ephedrine bevat, heeft hij psychostimulerende effecten, die je centrale zenuwstelsel en je hart beïnvloeden.

Een 50% ethanol extract van Sida cordifolia is getest op ratten, en liet een krachtige antioxidante en ontstekingsremmende werking zien, vergelijkbaar met de gewone drug deprenyle.

De plant heeft koorts- en zweerverlagende krachten laten zien.

Het waterige extract van Sida cordifolia stimuleert herstel van de lever bij ratten.

S. cordifolia is een rechtopstaande, vaste plant die 50 tot 200 cm hoog kan worden. De gehele plant is bedekt met zachte, witte haren, die verantwoordelijk zijn voor één van de algemene namen, "flanellen kruid". De stelen zijn geel-groen, harig, lang en slank. De geel-groene bladeren zijn ovaal en bedekt met haren, met afmetingen van 3,5 tot 7,5 cm bij 2,5 tot 6 cm. De bloemen zijn donkergeel, soms met een donkerder oranje kern, met een harige 5-gelobde bloemkelk en bloemkroon.

Sida Cordifolia 20 Zaden heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Sida Cordifolia 20 Zaden


Aanbevolen artikelen: